“Zelf trainen in Sledderlo”

Genk - Provinciale voetbalclubs hebben meestal een mosselsouper, jaarlijkse tombola en/of een paastornooi nodig om de eindjes aan mekaar te kunnen knopen. Neo-tweedeprovincialer Genk VV boort deze zomer een andere bron van inkomsten aan: achtereenvolgens waren Willem II, Heerenveen en Panionios te gast op de terreinen aan de Kattevennen om hun seizoen voor te bereiden.
p>“Het gevolg van een samenwerking met hotel Stiemerheide, dat deze clubs op bezoek krijgt”, zegt beheerraadslid Pascal Dirickx.

“Zij konden in het verleden al op ons een beroep doen, als ze op zoek waren naar oefenterreinen voor voetbalclubs. Maar dit is het eerste jaar dat drie verschillende buitenlandse clubs onze velden gebruiken. Het brengt wel wat werk met zich mee, elke ochtend en avond moet er iemand van de club ter plaatse zijn. Bovendien moeten de velden vaak gesproeid worden. Gelukkig kunnen we een beroep doen op Piet Geukens, broer van bestuurslid Jan, die hier een groot deel van zijn vrije tijd doorbrengt. De bezoekende topclubs stellen zich overigens heel soepel op, de samenwerking verloopt vlot. Ze zullen het hier wel naar hun zin hebben, want Panioniostrainer Emilio Ferrera was hier vorig jaar al te gast met zijn vorige club.”

Probleem is wel dat de verschillende velden na het seizoen werden ingezaaid. “Het C-veld werd al begin mei ingezaaid, Willem II heeft zich daarmee moeten behelpen. Ons A-veld werd pas begin juni bijgezaaid, omdat we - met succes - de eindronde hebben gespeeld. Heerenveen en Panionios hebben het al gebruikt, gelukkig viel het weer mee. Maar om de velden een beetje te sparen, trainen onze eigen ploegen nu af en toe in Sledderlo. Dat hebben we er graag voor over, als kleine club moet je inventief zijn om je budget rond te krijgen.”

MG

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio