Auto rijdt in op gevel

Auto rijdt in op gevel

Auto rijdt in op gevel

Wellen - Een autobestuurder heeft woensdag rond 23.45 uur een ware ravage aangericht aan het huis van Roger Maes op de Zonneveldweg in Wellen. Vermoedelijk had de 36-jarige bestuurder uit Wellen de controle over het stuur verloren waardoor zijn wagen inbeukte op de voorgevel van de woning.

Roger Maes keek tv toen hij plots een doffe slag hoorde. “Ik zat in de living toen ik plots opgeschrikt werd door glasgerinkel en vallende brokstukken. Ik veerde recht, liep meteen naar de voordeur en zag welke ravage er was aangericht. De brokstukken van de rolluiken en de voordeur lagen overal verspreid. Van de aanrijder was toen al geen spoor meer. Enkel de brokstukken van de auto bevestigden dat er een wagen tegen de muur gereden was en dat de bestuurder daarna vluchtmisdrijf gepleegd had,” aldus de bewoner.

De brandweer van Hasselt moest het huis stutten om te voorkomen dat de gevel instortte.

Rijbewijs
De bestuurder, die met zijn zwaar gehavend voertuig vluchtmisdrijf pleegde, werd enkele straten verder, in de Notelarenstraat, aangetroffen. Zijn wagen had drie kapotte banden. De Wellenaar bleek te diep in het glas te hebben gekeken. Zijn rijbewijs werd op last van het parket van Tongeren ingetrokken.

Jozef CROUGHS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio