Stad maakt geld vrij voor verkeersborden

Hasselt - Hasselt gaat de meer dan 14.000 verkeersborden op zijn grondgebied beter onderhouden. Voor die operatie wordt voortaan jaarlijks 30.000 euro ingeschreven in de begroting. In de binnenstad komen binnenkort ook toeristische wegwijzers voor voetgangers.

“Een deel van onze verkeersborden is gewoon versleten, onleesbaar geworden of beschadigd”, weet schepen Johan Vanmuysen. “Daarom willen we de signalisatieborden met een eigen ploeg arbeiders weer op punt stellen. Er is ook een externe aannemer aangesteld omdat het herstellen van de signalisatie veel werk met zich mee brengt: demonteren, fundering uitbreken, nieuwe fundering maken en terugplaatsen.”

“Vorig jaar al hebben we in de binnenstad zo’n 300 borden opnieuw in hun oorspronkelijke staat hersteld. Die operatie zetten we nu voort. Als het centrum opnieuw volledig afgewerkt is, pakken we ook de deelgemeenten en verbindingswegen aan. We voorzien hier een budget van 30.000 euro per jaar voor in de begroting.”

“Omdat Hasselt steeds meer toeristen over de vloer krijgt, hebben we ook een volledig nieuwe toeristische signalisatie aangekocht. Die wordt binnenkort geplaatst.”
Hasselaren kunnen zelf gebreken aan stadsmeubilair of signalisatie melden via werklijn@hasselt.be of via het gratis nummer 0800/93 744.

DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio