Drie gangsters met helikopter bevrijd uit gevangenis van Brugge

Print

Drie gangsters met helikopter bevrijd uit gevangenis van Brugge

Drie zware criminelen, waaronder Mechelaar Ashraf 'De schrik van de flikken' Sekkaki, zijn donderdag ontsnapt uit de gevangenis van Brugge. Na een helikoptervlucht hebben de gangsters een auto gecarjackt en een benzinestation overvallen.

Volgens het Parket van Brugge steeg de helikopter op in Ursel, bij Maldegem. Andere bronnen melden dat het toestel in Diksmuide werd gestolen.

Gijzeling

In de vooravond landde de helikopter op de wandeling van afdeling 1 van de gevangenis van Brugge. Daar werden drie criminelen opgepikt: Mohammed Johry, Abdel Had Kahjary Mulloul en Ashraf Sekkaki.

Een van de handlangers werd achtergelaten in de gevangenis van Brugge. Hij wordt momenteel ondervraagd.

Carjacking

Het toestel werd na de ontsnapping teruggevonden in een weide vlakbij de E40 in Aalter. Een piloot, Ludwig Louwagie, werd een tijd lang gegijzeld en is ongedeerd.

De daders hebben vervolgens een benzinestation overvallen en een zwarte Mercedes gecarjackt. Ze gijzelden de chauffeur van de wagen. De vrouw werd in Melle uit haar auto gezet en is eveneens ongedeerd.

De politie zette een grootschalige zoekactie op het getouw.

Ashraf Sekkaki

Topgangster Ashraf 'De schrik van de flikken' Sekkaki uit Mechelen vormde samen met Majid Kasmi de beruchte AXA-bende die bankfilialen overviel.

Sekkaki ontsnapte eerder al uit de gevangenis van Turnhout om opnieuw gewapende overvallen te plegen.

'Cipier' De Clerck

Minister van Justitie Stefaan De Clerck liep vandaag overigens urenlang in een cipiersuniform rond in de gevangenis van Brugge. De CD&V-politicus was van 7 uur tot 12.30 uur aanwezig voor opnames van het televisieprogramma 'Volt'.

"De gevangenis van Brugge is goed beveiligd, maar verbeteringen blijven mogelijk", luidt het bij Laurent Sempot, de woordvoerder van het Directoraat-Generaal van het Gevangeniswezen.

Lees een analyse van maatregelen tegen ontsnappingen op de expertensite van John De Wit.