Contador verpulvert concurrentie, Armstrong wordt derde in stand

Print
Contador verpulvert concurrentie, Armstrong wordt derde in stand

Contador verpulvert concurrentie, Armstrong wordt derde in stand

Gele trui Alberto Contador heeft de tijdrit in Annecy gewonnen. De Spanjaard deklasseerde de tegenstand en was als enige sneller dan specialist Fabian Cancellara, die op 3 seconden strandde. Lance Armstrong wordt derde in de stand, hij finishte als zestiende.

De Rus Mikael Ignatiev startte bij de eerste twintig en zette de richttijd voor proloogwinnaar Fabian Cancellara, die als 77ste van het podium afdaalde. Cancellara ontbond zijn duivels in de laatste 12 kilometer, na het colletje van derde categorie. Hij klokte af op 48'34".

Armstrong start snel

Bradley Wiggins maakte indruk in het eerste stuk, maar beet zoals iedereen zijn tanden stuk op de tijd van Cancellara. Lance Armstrong ging fel van start en was vierde bij het eerste tussenpunt, maar zakte weg naarmate de etappe vorderde. Hij reed bijna anderhalve minuut trager dan Cancellara.

Gele trui Alberto Contador vloog als het ware over het parcours. Hij had op de top van de beklimming 46 seconden voorsprong op Cancellara en leek te gaan winnen, maar in de slotfase verloor de Spanjaard zienderogen tijd. Uiteindelijk won hij de tijdrit toch, met slechts drie seconden voorsprong.

Fränk Schleck zesde

Fränk Schleck verloor ruim een minuut op Lance Armstrong, maar zijn broer Andy hield ongeveer gelijke tred met The Boss. In de stand zakt Fränk naar de zesde plaats - Armstrong, Wiggins en Klöden schuiven één plekje op.

 Rituitslag   
1. Alberto Contador (Spa/Astana)  40,5 km in 48'31"
2. Fabian Cancellara (Zwi/Saxo)  op 3"
3. Mikael Ignatiev (Rus/Katusha) 15"
4. Gustav Larsson (Zwe/Saxo)  33"
5. David Millar (GBr/Garmin)  41"
6. Bradley Wiggins (GBr/Garmin)  43"
7. Luis-Leon Sanchez (Spa/Cd'E)  44"
8. Christophe Moreau (Fra/AG2R)  45"
9. Andreas Klöden (Dui/Astana)  54"
10. David Zabriskie (VSt/Garmin) 1'02"
13. Maxime MONFORT (Columbia)  1'19"

De klassementen vindt u onze overzichtspagina ! en alle artikels over de Ronde van Frankrijk op hier