Mama

Vrouwen zijn kieskeuriger dan mannen

Print
Vrouwen zijn kieskeuriger dan mannen

Vrouwen zijn kieskeuriger dan mannen

Al lange tijd doet het cliché de ronde: vrouwen zouden hogere eisen stellen aan hun partner dan mannen. Parship, één van de grootste relatiesites in Europa, besloot dit cliché nader te bekijken en vroeg 13.000 mannen en vrouwen in 13 Europese landen welke eisen ze stellen aan hun partner. En wat blijkt? De Europese vrouwen zijn inderdaad kieskeuriger dan de mannen! Naast een eerlijke, trouwe en vlotte partner willen de Europese vrouwen ook nog eens een beest in bed dat bovendien intelligent en vrijgevig is én hen als een gelijke behandelt.

De meest kieskeurige vrouwen bevinden zich in Ierland, de meest kieskeurige mannen in Oostenrijk. Nederlandse vrouwen en Britse mannen kwamen als minst veeleisend uit de bus. Ook de Belgen zijn niet bepaald veeleisend. België bengelt namelijk samen met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland onderaan de ranking.

Eerlijkheid, trouw en een goede communicatie zijn de belangrijkste eisen die Europeanen aan hun partners stellen. Ook openheid en een optimistische kijk op het leven zijn bijzonder belangrijk. Gierigaards zijn een echte afknapper voor 76% van de ondervraagde vrouwen. Bedprestaties staan bij vrouwen (68%) hoger op het verlanglijstje dan bij mannen (61%). Bovendien willen vrouwen een man met een job, hoeveel geld ze daarbij verdienen of het diploma dat ze behaald hebben doen er dan weer niet toe.

Trouw, optimisme en eerlijkheid zijn voor vrouwen de drie belangrijkste eigenschappen van een man. De meeste vrouwen zoeken een family man (72%) met de nodige uitstraling. "Het belang en de symbolische waarde die aan eerlijkheid en trouw worden gehecht, blijven in schril contrast staan met de feiten: mensen zijn nu eenmaal niet altijd eerlijk en uit de laatste cijfers van ontrouw blijkt dat één op de twee ooit zijn partner bedriegt", besluit Mieke Mievis, Parship Single Coach.

Niet te missen