KRC Genk in cijfers

Racing Genk heeft de ambitie om een echte topclub te zijn. Met vier titels en vier keer winst van de Beker van België, kan het alvast een mooi palmares voorleggen.

Tom Mas

De voorbije tien jaar

2009/10: Elfde, winnaar Play-off II en Beker van België.2010/11: Kampioen.2011/12: Derde.2012/13: Vijfde en Beker van België.2013/14: Zesde.2014/15: Zevende.2015/16: Vierde.2016/17: Achtste.2017/18: Vijfde.2018/19: Kampioen.

Volledig palmares

  • Belgisch landskampioen

winnaar (4): 1998/99, 2001/02, 2010/11, 2018/19tweede (2): 1997/98, 2006/07

  • Beker van België

winnaar (3): 1998, 2000, 2009, 2013verliezend finalist (1): 2018

  • Belgische Supercup

finalist (4): 1998, 1999, 2000, 2002winnaar (1): 2011

  • Topscorer

1998 (Branko Strupar), 2002 en 2003 (Wesley Sonck)

  • Gouden Schoen

1998 (Branko Strupar), 2001 (Wesley Sonck)

  • Ebbenhouten Schoen

1999 (Souleymane Oulare), 2002 (Moumouni Dagano)

Laatste trainers

1999-2000: Jos Heyligen - Johan Boskamp2000-2001: Johan Boskamp - Pierre Denier2001-2002: Sef Vergoossen2002-2003: Sef Vergoossen2003-2004: Sef Vergoossen - Ronny Van Geneugden2004-2005: René Vandereycken2005-2008: Hugo Broos- Ronny Van Geneugden2008-2009: Ronny Van Geneugden - Pierre Denier en Hans Visser2009-2010: Hein Vanhaezebrouck - Frank Vercauteren2010-2011: Frank Vercauteren2011-2014: Mario Been2014-2015: Emilio Ferrera - Alex McLeish2015-2016: Peter Maes2017-2018: Albert Stuivenberg2018-2019: Philippe Clement2019-...: Felice Mazzu

Fiche

Naam: Koninklijke Racing Club GenkOpgericht: 1923 (oprichting) 1988 (fusie)Stadion: Cristal ArenaCapaciteit: 24.956Voorzitter: Peter Croonen