"Jurgen heeft top tien in zich"

Print
"Jurgen heeft top tien in zich"

Jurgen heeft top tien in zich

Net als de ploegleiding en Cadel Evans zelf geeft Marc Coucke mogelijke Tourwinst voor zijn kopman op. Echt ontgoocheld toont de grote baas van Omega Pharma zich daarover niet, want hij ontdekte in Jurgen Van den Broeck een nieuwe ronderenner.

“Schitterend wat die al de hele Tour laat zien. Na zijn ontbolstering in de Giro van vorig jaar (VdB werd zevende, nvdr) zorgt hij bij zijn Tourdebuut voor de bevestiging. Mooi voor de ploeg, mooi voor ons land. Hij bewijst hier dat hij op termijn de top tien in de benen heeft."

Klassiekers

"In de Giro is dat goed voor de top vijf. Of wij Cadel Evans nu loslaten? Waarom? Schrap onze slechte ploegentijdrit en Cadel staat nog altijd voorin. Met het duo Evans-Van den Broeck kunnen we volgend jaar ver komen. Ik volg die mensen niet die oordelen dat Cadel zich beter op de Waalse klassiekers zou concentreren."

"Dat zijn eendagswedstrijden, de Tour blijft de Tour: drie weken volle mediagekte. Wie eenmaal van het klassement in de Tour proefde, is verslaafd. En het is niet omdat Cadel dit jaar niet meespeelt dat hij volgend jaar niet weer meeknokt voor een podiumplaats.”

LLN