Zieke Tom Boonen stapt uit Tour

Print
Zieke Tom Boonen stapt uit Tour

Zieke Tom Boonen stapt uit Tour

Belgisch kampioen Tom Boonen (Quick-Step) zal niet aan de start verschijnen van de vijftiende etappe in de Ronde van Frankrijk. De gewezen wereldkampioen is ziek. Dat heeft ploegmanager Patrick Lefevere bekendgemaakt.

Boonen zou vannacht heel wat hebben overgegeven. Hij maakte uiteindelijk ook koorts. "Het virus zat al sinds het begin van de Tour in mijn lijf", aldus Boonen. "Wel, vannacht is het uitgebroken. Ik was een wrak gisteren na het einde van de etappe. Spierpijn, hoofdpijn, maagkrampen, noem maar op. Ik ben nog niet vaak zo ziek geweest. Als ik rechtsta, moet ik opletten dat ik niet neerval. Ik probeerde nog iets te eten, maar dat is me niet gelukt. Dan stopt het natuurlijk."

Het gedwongen vertrek van Boonen is best wel pijnlijk. Zeker omdat er enkele weken geleden alles aan gedaan werd om hem toch aan de start te krijgen in Monaco.

Vaak pech

Boonen, die zes Tour-etappes op zijn palmares heeft, mocht van organisator ASO niet starten omdat hij cocaïne had gebruikt. Zijn aanwezigheid zou ook het imago van de wedstrijd beschadigen.

Na enkele rechtzaken kreeg Boonen één dag voor de start van de Ronde van Frankrijk dan toch te horen dat hij mocht starten.

De gewezen winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kon echter nooit indruk maken in deze Tour. Door valpartijen of materiaalpech miste hij steeds de massaspurten. De strijd om groen was dan ook al lang verloren.

Er zijn nu nog negen Belgen in koers. Eerder gaf Boonens ploegmaat Jurgen Van de Walle al op.

Alles over de Ronde van Frankrijk op onze overzichtspagina