Bezorgde non vlamt over snelweg na val van Paus

Print
Bezorgde non vlamt over snelweg na val van Paus

Bezorgde non vlamt over snelweg na val van Paus

Een Italiaanse non zal het een tijdje zonder rijbewijs moeten stellen en moet bovendien een flinke boete betalen. De vrouw raakte helemaal overstuur toen ze hoorde dat Paus Benedictus XVI zijn pols had gebroken na een val en vlamde daardoor naar eigen zeggen over de snelweg.

De 56-jarige non bevond zich in Rome toen ze het nieuws van de onfortuinlijke val van de Christelijke kerkleider vernam. Samen met twee andere nonnen van 65 en 78 jaar oud sprong ze meteen in haar wagen om de Paus te gaan bezoeken.

De bestuurster kon niet snel genoeg zijn om haar medeleven mee te delen aan de Paus en gaf plankgas. Ter hoogte van Turijn werd de wagen aan de kant gezet. De politie stelde vast dat de wagen 180 km/u reed, 50 kilometer sneller dan toegelaten.

Maand zonder rijbewijs

"U hebt gelijk, mijn jongen. Maar wij rijden zo snel uit bezorgdheid omtrent de gezondheid van de Heilige Vader", antwoordde de snelle non aan de agent die opmerkte dat ze te snel reed.

De agenten toonden echter geen genade, waardoor de non het een maandlang zonder rijbewijs zal moeten stellen en een boete van 375 euro zal moeten betalen.