Man die badmeester in elkaar sloeg in Turnhout weer vrij

Print
Man die badmeester in elkaar sloeg in Turnhout weer vrij

Man die badmeester in elkaar sloeg in Turnhout weer vrij

De man die vrijdag werd aangehouden op verdenking van het in elkaar slaan van een badmeester in Turnhout, is zaterdag weer vrijgelaten. De onderzoeksrechter legde de 20-jarige man uit Ranst wel strikte voorwaarden op.

Afgelopen zondag werd badmeester Marc Verbeeck (41) in elkaar geslagen nadat die een 12-jarige broer van de dader en een kameraadje uit het zwembad had gezet. Ze zouden zich niet aan de regels hebben gehouden.

De badmeester hield aan de slagen een gebroken voet en een breuk in het jukbeen over. De daders bleven een tijdlang spoorloos voor de politie, maar na een tip kon de politie vrijdag een man oppakken. De man uit Ranst legde gedeeltelijke bekentenissen af. Het is echter niet duidelijk wie de eerste slag heeft uitgedeeld.

Voorwaarden

Na lang aarzelen besloot de onderzoeksrechter om de geweldenaar vrij te laten. Het argument dat hij maandag aan de slag kan bij een nieuwe werkgever gaf de doorslag. Bovendien beloofde hij om de schade te vergoeden.

Er werden hem wel strenge voorwaarden opgelegd. De verdachte kreeg een uitdrukkelijk verbod om nog drugs of alcohol tot zich te nemen en hij moet zich onderwerpen aan een cursus agressiebeheersing.

Bij de feiten was nog een tweede persoon aanwezig, maar die zou zelf niet hebben deelgenomen aan de vechtpartij.