Weer boycot tegen Germinal Beerschot

Print
Weer boycot tegen Germinal Beerschot

Weer boycot tegen Germinal Beerschot

Speelt Germinal Beerschot zijn eerste twee thuisduels met een leeg bezoekersvak? KV Mechelen besliste donderdag tot een boycot, Standard overweegt hetzelfde. De reden: slechts 675 kaartjes en 10 bussen zijn toegelaten.

Bezoekende clubs hebben op Germinal Beerschot slechts recht op 675 kaarten en er is een verplichte buscombi met maximaal 1O bussen. Die maatregel zorgt voor steeds meer wrevel. Op de voorlaatste speeldag van vorig seizoen bleven de supporters van KV Mechelen om die reden weg van het Kiel.

Hommeles

En nu is het al op de vierde speeldag hommeles: de Supportersfederatie van Malinwa stemde donderdagavond, met een meerderheid van 62%, voor een totale boycot van de verplaatsing naar Germinal Beerschot op 22 augustus. Ditmaal steunt het clubbestuur de actie, want er was onderling overleg en een voorafgaande vergadering op het stadhuis van Antwerpen leverde niks op.

”Daar is gebleken dat niet burgemeester Patrick Janssens, maar Germinal Beerschot een oplossing in de weg staat”, aldus voorzitter Johan Timmermans. ”De club toont geen enkele bereidheid om iets te doen aan het probleem, ook al hebben ze daartoe de mogelijkheid. Ze weigeren zelfs een parking die ze aangekocht hebben, aan te passen, zodat het maximum van tien bussen gehandhaafd blijft.”

Ook Rouches denken aan actie

Ook de supporters van Standard, de eerste ploeg die dit seizoen in Antwerpen op bezoek komt (vrijdag 7 augustus), overwegen het Kiel links te laten liggen. ”Die strekking heerst inderdaad bij een aantal supportersclubs”, aldus Eddy Janssens van de overkoepelende Famille des Rouches.

”Ik verwacht dat we pas zondag algemeen overleg plegen, zodat ik nog geen definitief standpunt inneem. Maar met zoveel supporters die mee willen, is het haast onmogelijk om de verplaatsing naar Germinal Beerschot fatsoenlijk te organiseren.”

Germinal Beerschot betreurt de actie van KV Mechelen. ”Dit is bijzonder jammer, want een boycot komt de sfeer van de wedstrijd niet ten goede”, luidt het officiële clubstandpunt. ”Wij hadden het gevoel dat er op die vergadering op het stadhuis juist veel begrip was voor elkaars standpunten. Het bezoekersvak is verkleind en daar valt niks meer aan te doen."

"Andere clubs zakken toch ook in deze omstandigheden naar het Kiel af? Daarbij, KV Mechelen heeft deze zomer zélf zijn bezoekersvak verkleind (tot 1.000 plaatsen, red). Wij hopen dat de mensen van KV Mechelen zich alsnog bezinnen, want ze zijn nog altijd van harte welkom. De spelers van KV zullen die avond toch liever aangemoedigd worden?”

Steven Tuyls