Agressor Turnhoutse redder opgepakt

Print
De politie pakte vrijdagnamiddag een 20-jarige op uit Ranst. Hij is de vermoedelijke agressor die vorige zondag een redder in het zwembad Stadspark in Turnhout zwaar toetakelde.

De redder zette in de loop van zondagnamiddag een twaalfjarige pestkop uit het zwembad. Die trommelde zijn grote-broer-bodybuilder op die de redder mishandelde. Hij hield er een gebroken voet en een gebroken jukbeen aan over.

De politie beschikte over beelden van een veiligheidscamera waarop de twaalfjarige duidelijk zichtbaar te zien was. Een foto van de jongen vrijgeven, zou tot een snelle oplossing geleid kunnen hebben, maar beelden verspreiden van een minderjarige is bij wet verboden.

“Ik ben onschuldig”

Van de agressor bestonden ook beelden maar die waren minder scherp. De politie zette alles op alles om de daders te vinden. Vrijdagmorgen liep er bij de speurders onverwacht een gouden tip binnen.

Enkele uren later stonden ze al aan de deur van de verdachte in zijn woning in Ranst. Het ging om een jongeman die tot voor kort in Kasterlee woonde.

Hij werd overgebracht naar het politiekantoor in Turnhout en ondervraagd. De verdachte hield zijn onschuld staande.

“Dat is mijn zoon”

Maar toen kreeg de politie hulp uit onverwachte hoek. Ze toonde de beelden van de bewakingscamera ook aan zijn moeder. Die herkende zonder aarzelen haar zoon. Het betekende voor haar een zware schok, omdat ze totaal van niets wist. Ze had over de feiten in de kranten gelezen en vond - zoals iedereen - het zeer erg wat de redder was overkomen.

De verdachte kwam eerder al in aanraking met de politie voor drugs, diefstal en flessentrekkerij (een niet betaalde taxirit). De twaalfjarige zoon die aan de basis lag van de agressie, blijft buiten schot.

AK