Titel en Champions League houden Steven Defour in Luik

Print
Titel en Champions League houden Steven Defour in Luik

Titel en Champions League houden Steven Defour in Luik

Gewezen Gouden Schoen Steven Defour zal volgend seizoen dan toch te zien zijn op Sclessin. De middenvelder zou maar drie seizoenen het shirt van Standard verdedigen, maar gaat nu al zijn vierde jaar in bij de Rouches.

"Zonder een nieuwe titel zou ik weggegaan zijn", zegt hij wel. "Toen we kampioen werden en ons plaatsten voor de poules van de Champions League was het voor de club en voor mij een uitgemaakte zaak dat ik zou blijven. Het bestuur wil schitteren in de Champions League en dat wil ik ook. Om onze slaagkansen te verhogen hebben we nog een verdediger en een middenvelder met ervaring nodig."

"Luciano D'Onofrio wil me nog zien verbeteren vooraleer ik vertrek. En hij heeft me beloofd dat hij me op gepaste tijde aan een mooie transfer zal helpen."

Defour slaat ook al een waarschuwende toon aan tegen de nieuwe bondscoach Dick Advocaat. "Als hij me niet centraal opstelt, hoeft het voor mij niet meer. Dan stop ik. Ik heb geen zin om nog langer te worden misbruikt op de rechterflank."

Jovanovic

Dat andere goudhaantje van de Luikenaars, Milan Jovanovic, laat geen twijfels meer bestaan. "Ik wil graag weg, want ik moet aan mijn familie denken. Ik weet dat de directie me zal helpen. De transferperiode is nog niet afgelopen. Maar ik zal de beslissing van Standard sowieso aanvaarden. Als ik moet blijven, kan heel de club op mij rekenen. Ik wilde heel graag naar Stuttgart"