Vakantie

Het weer voor zaterdag 18 juli

Print
Het weer voor zaterdag 18 juli

Het weer voor zaterdag 18 juli

Voormiddag kunnen er vooral over het noorden een aantal buien vallen. Ook elder in de provincie kan het even nat worden maar hoe verder naar het zuiden hoe groter de kans dat het droog blijft. Vanmiddag wordt het wisselend bewolkt met dus ook een aantal opklaringen.

De maxima schommelen rond 20°C. De wind zal wel vrij krachtig tot soms krachtig waaien uit westelijke richting.

Zondag wordt een wisselvallige dag met afwisselend wolken en opklaringen maar ook verspreid een aantal buien. De minima liggen rond 11°C en de maxima komen opnieuw in de buurt van 20°C uit. Er waait nog steeds een vrij krachtige zuidwestenwind.

Maandag is het wisselend bewolkt. Voormiddag blijft het overal droog. Namiddag kunnen er vooral over het noorden verspreid een aantal buien vallen maar tegen de avond blijft het weer overal droog. De maxima komen uit in de buurt van 21 of 22°C. In de loop van de dag neemt de eerst nog matige zuidwestenwind verder in kracht af.

Dinsdag zouden de temperaturen dan uiteindelijk toch kunnen oplopen tot zelfs boven de 25°C. Misschien zit er zelfs even een 27 of 28°C in maar dat wordt dan meteen weer afgestraft met regen- en onweersbuien in de avond. Met wat geluk blijft het op de meeste plaatsen droog al valt een bui toch niet uit te sluiten.

Woensdag levert het kwik dan weer enkele graden in maar met maxima rond 24°C blijft het toch aangenaam zomerweer. Het wordt wisselend bewolkt met zonnige perioden en er is slechts een kleine kans op een lokale bui.

Donderdag is de kans op regen- en onweersbuien dan weer groter. De minima schommelen rond 13°C en de maxima komen ergens terecht tussen 22 en 24°C.

Vrijdag wordt het nog enkele graden koeler en dan gaat het ook weer harder waaien.

Stabiel zomerweer ligt dus zeker niet in het verschiet al zullen er af en toe wel mooie aangename zomerdagen tussenzitten.

Ruben Weytjens

Niet te missen