Proeven van Europa aan standjes op Dusartplein

Hasselt - Tot en met zondagavond kun je op het Kolonel Dusartplein terecht voor de eerste Europese markt. Als het van schepen Carlo Gysens en van organisator Roeland Storms afhangt, komt er volgend jaar zeker een vervolg.

“Vrijdagochtend was het hier al erg druk toen aan de overzijde de wekelijkse markt plaatsvond. Ook zaterdag (vandaag, nvdr), wanneer de antiek- en brocantemarkt hier staat, en nadien de zaterdagse shoppers op de proppen komen, hopen we op veel bezoekers. En zondag zal het bijzonder aangenaam zijn om hier te wandelen tussen de kleurrijke en geurige kramen vol eten, drinken en leuke dingen uit alle hoeken van Europa.”

“Aan alle standen zullen verse producten te verkrijgen zijn uit de deelnemende landen”, verzekert Roeland Storms. “Zo kun je hier speciale kazen uit de Ardèche kopen, Siciliaanse hammen of typisch Britse fudge. En aan heel veel kramen kun je lekkere dingen proeven, zoals bij de Oostenrijkse, Duitse of Poolse standhouders. Bezoekers begeven zich dus op een reis door Europa die je kunt rondmaken op een Fins rendierenvel, beladen met juwelen en edelstenen.”
De Europese markt vindt plaats op het buitenste Evenementengedeelte van het Kolonel Dusartplein op zaterdag tussen 8 en 21 uur en op zondag tussen 10 en 19 uur.

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio