Sporthal De Bemvoort maandag weer open

Overpelt - De werken aan het dak en de vloer van de oude sporthal in de Jeugdlaan zijn afgerond. Maandag wordt de hal weer opengesteld voor een basketbalkamp.

Het parabooldak heeft een overzetdak gekregen en dat heeft zijn tests prima doorstaan. Ook de sportvloer uit 1992 is volledig vervangen. “Samen met de nieuwe sporthal, die al drie jaar open is, beschikt Overpelt nu over moderne indoor sportfaciliteiten waar we trots op mogen zijn”, aldus schepen Dirk Vanseggelen (CD&V).

Het dak van de oude sporthal was jarenlang een heikel punt. Ondanks verscheidene ingrepen kon de constructie maar niet waterdicht worden gemaakt. De oplossing zit nu in een overzetdak dat over het bestaande dak gemonteerd werd. De lichtkoepels werden verwijderd en dichtgemaakt. Een nieuwe sportvloer moet alle comfort bieden aan de sportende ledematen. “Een verende onderbouw in hout met daarover een toplaag uit polyurethaan moet daarvoor zorgen.”

Als laatste kwam een nieuwe kleurrijke belijning. Binnenkort krijgen de voor- en achtergevel van het sportcentrum ook nog een nieuwe verflaag. De werken aan de oude sporthal kosten de gemeenschap meer dan 400.000 euro.

PaTh

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio