Radiodirecteur Herman Verheyden overleden

Print
Radiodirecteur Herman Verheyden overleden

Radiodirecteur Herman Verheyden overleden

Herman Verheyden, in de jaren '80 productieleider van Radio 2 Oost-Vlaanderen, is in Brugge overleden aan kanker. Verheyden begon zijn carrière als journalist. Hij stond ook aan de wieg van het duidingsprogramma 'Aktueel' op Radio 1. De man is 73 geworden.

Herman Verheyden begon zijn carrière als journalist bij de BRT-radio en de Wereldomroep in 1958. Hij stond mee aan de wieg van het duidingsprogramma 'Aktueel' op BRT1/Radio 1. Van 1977 tot 1980 was hij persadviseur op het kabinet van toenmalig Minister van Economische Zaken Willy Claes.

'Het Eenzame Hartenbureau'

In 1986 werd hij productieleider van BRT 2 Omroep Oost-Vlaanderen. Onder zijn impuls bouwde de zender zijn buitencaptaties en buitenactiviteiten overal te lande fors uit.

Nog vanuit BRT 2 Oost-Vlaanderen startte hij met nieuwe sterke nationale programma's als 'De Zoete Inval' en 'Het Eenzame Hartenbureau', en bouwde hij sterkhouders als de 'BRT Top 30' en de 'Vlaamse Top 10' verder uit.

Verjonging

In die jaren werkte hij ook aan de verjonging van BRT 2 met een jongerenavondprogramma tussen 17 en 22 uur met straffe muziek en een ploeg met Gust De Coster en Gery Cabeke.

In 1989 zette hij zijn schouders onder de verdere regionale verankering van Radio 2, met de start van de avond- naast de bestaande middagontkoppeling die in 1983 gestart was.

Radio Donna

In 1990 werd hij directeur programmering bij de VRT-radio, in 1993, directeur productie. Samen met Piet Van Roe stond hij aan de wieg van Radio Donna, die op 28 maart 1992 van start ging.

In 1996 ging hij met pensioen.

Foto: VRT