Veilige schoolomgeving Lozen

Print
Bocholt - De gemeente ondertekende het mobiliteitsconvenant en hierdoor rekenen op subsidies van het Vlaams Gewest voor het inrichten van schoolomgevingen langs gewestwegen. Een van die projecten is de verbetering van de verkeersveiligheid rond de nog te bouwen nieuwe basisschool van Lozen, langs de Hamonterweg en aan het Lozerplein.

Het project zal de verkeersveiligheid van schoolgaande jeugd verbeteren en hun stimuleren om te voet, met de fiets of via carpoolen naar school te komen. "Concreet wordt de snelheid op de gewestweg verlaagd, er komen veilige oversteekplaatsen en veilige in- en uitstapmogelijkheden," weet schepen Claessens. Het is verboden om het parkeeraanbod te verhogen. De werken zijn beperkt tot maximaal 200 meter van de schoolpoort langs de gewestweg. Bij de herinrichting van de schoolomgeving wordt de school nauw betrokken: zij moet onder andere een schoolvervoerplan opmaken."

Het Vlaams Gewest subsidieert de werken voor 100 % op het domein van het Vlaams gewest en 50% van de kosten van de werken op het domein van de gemeente Bocholt. "De gemeente betaalt 50 % van de kosten van de werken op het eigen grondgebied, inclusief de studiekosten, de BTW, de levering, de plaatsing en het onderhoud van de nieuwe stoepverharding, het straatmeubilair en de groenaanleg op gewestelijk en gemeentelijk domein," besluit schepen Claessens.

RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio