Vakantie

Het weer voor vrijdag 17 juli

Print
Het weer voor vrijdag 17 juli

Het weer voor vrijdag 17 juli

Ondertussen heeft de regen en het onweer Limburg verlaten via het noorden. De rest van de voormiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van zon en wolken. Namiddag kunnen er nog enkele lokale buien vallen maar het blijft toch overwegend droog.

Er stroomt wat koelere lucht binnen waardoor de maxima beperkt blijven tot hooguit 22°C.

Zaterdag verloopt eerst regenachtig. In het tweede deel van de middag wordt het geleidelijk droog vanaf het zuidwesten. De maxima blijven net beneden 20°C steken. Het gaat zaterdag bovendien krachtig waaien uit meestal westelijke richting. Eerder herfst dan zomer dus.

Zondag wordt het dan droger en ook al enkele graden warmer. Toch moeten we in de loop van de dag afrekenen met nog een aantal buien, eventueel met een donderklap. De minima liggen rond 12°C en de maxima schommelen rond of net beneden 20°C. Er waait nog steeds een vrij krachtige zuidwestenwind.

Maandag is het wisselend bewolkt. Voormiddag blijft het overal droog maar namiddag kunnen er opnieuw verspreid een aantal buien vallen. De maxima komen uit in de buurt van 21 of 22°C.

Dinsdag zouden de maxima dan uiteindelijk toch kunnen oplopen tot in de buurt van 25°C. Met wat geluk blijft het op de meeste plaatsen droog al valt een bui toch niet uit te sluiten.

Ruben Weytjens

Niet te missen