Vrouw met twee baarmoeders bevalt van gezonde baby

Print

Vrouw met twee baarmoeders bevalt van gezonde baby

De 27-jarige Lindsay Hasaj schonk zopas het leven aan een gezonde dochter. Op zich niets bijzonder, ware het niet dat de Britse vrouw een zeer uitzonderlijke zwangerschap heeft beleefd. Toen ze net zwanger was, ontdekten de dokters immers dat ze twee baarmoeders had.

Lindsay Hasaj en haar vriend Tony probeerden al enkele maanden zwanger te geraken. Lindsay kreeg uiteindelijk heel wat buikklachten en trok naar de dokter omdat ze vreesde voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Wonderbaarlijk

De scans wezen inderdaad op een probleem met de baarmoeder van de vrouw, maar de dokter bleef verbaasd achter toen bleek dat Lindsay niet één maar twee baarmoeders had. Hoewel bevruchting in dat geval heel moeilijk is, bleek de vrouw toch zwanger.

Een blijde verwachting was het voor Lindsay niet, want de kans dat er iets zou mislopen was erg groot. Tijdens de negen maanden moest de vrouw ook om de twee weken onder de scan.

Maar een gezonde dochter, Mirela Elizabeth, heeft nu de dokters en Lindsay zelf met verstomming geslagen. "Ik kan nog steeds niet geloven dat Tony en ik zover gekomen zijn, het is echt fantastisch. Onze dochter mee naar huis nemen was de meest wonderbaarlijke ervaring ooit. We kunnen het niet onder woorden brengen."