"De Smet is dit weekend van Gent"

Print
"De Smet is dit weekend van Gent"

De Smet is dit weekend van Gent

De miljoenen van Twente voor Ruiz zullen geen grote transfercarrousel op gang brengen op de Belgische markt. AA Gent wendt een deel aan om Stijn De Smet over te nemen van Cercle, maar de Bruggelingen gaan zelf geen aankopen meer doen.

Nu de transfer van Bryan Ruiz afgerond is, kan de overgang van Stijn De Smet van Cercle Brugge naar Gent geofficialiseerd worden. De drie partijen hebben al ”een quasi-akkoord” bereikt. “Maandag hebben we met de mensen van Gent gesproken”, aldus Frans Schotte, voorzitter van Cercle.

“Toen hebben we min of meer een overeenkomst bereikt. De enige voorwaarde was dat de transfer van Ruiz definitief in orde moest zijn. Nu dat gebeurd is, staat niks een transfer van De Smet nog in de weg, want ook de speler zou zo goed als rond zijn met Gent. Aangezien zij in Wit-Rusland zitten, verwacht ik dat alles in het weekend afgerond wordt.”

Geen transfercarrousel

Toen Club Brugge enkele maanden geleden interesse voor De Smet toonde, circuleerde een vraagprijs tussen 1 en 1,5 miljoen euro. Heeft Gent die topprijs moeten betalen nadat het zelf zo’n 5 miljoen euro incasseerde van Twente? “Gent zal denken dat het te veel betaald heeft en wij zullen denken dat we te weinig gekregen hebben”, lacht Schotte. “Maar wij hebben een consensus bereikt en ik denk dat het een correcte prijs is.”

Geen transfercarrousel

Cercle zal het geld van Gent níét investeren in een nieuwe speler. De hoop dat de transfer van Ruiz de transfercarrousel in België eindelijk op gang zou brengen, blijkt ijdel te zijn. “Wij gaan geen aankopen meer doen”, stelt Schotte duidelijk.

“Vorig seizoen speelden De Smet en Buffel toch voor dezelfde plaats en Buffel zou in zeer goede doen zijn. Bovendien steken enkele jongeren de neus aan het venster. Neen, Cercle is rond, ook na het vertrek van De Smet.”

ST