Life

Vakantie zorgt voor burn-out

Print
Vakantie zorgt voor burn-out

Vakantie zorgt voor burn-out

Op vakantie gaan is helemaal niet ontspannend en deugddoend. Het bezorgt je zelfs onnoemelijk veel stress, en kan leiden tot een heuse burn-out. Dat blijkt uit een onderzoek van de reissite Tripadvisor bij 3.500 gezinnen.

Wie op vakantie gaat wil daar het meeste uithalen. Leuke plaatsjes bij het zwembad, alle bezienswaardigheden zien, terrasjes doen tot laat in de nacht, dagelijks genieten van het heerlijke ontbijt, en optrekken met andere reizigers. Wat we echter niet beseffen is dat we ons hierdoor onder een ongekende druk plaatsen.

84% van de ondervraagden gaf te kennen vooral stress te krijgen van het vroege opstaan om een strand- of zwembadzetel te pakken te krijgen. Reizigers die roken zorgen voor de tweede grootste irritatie gevolgd door erg luidruchtige toeristen.

Ook zeurende kinderen en budgettaire kopzorgen bezorgen veel reizigers extra stress. "Nergens zitten mensen zo dicht op elkaar als tijdens een vakantie. Gezinnen die elkaar een uurtje 's ochtends en een paar uur 's avonds zien, zitten plots dagenlang van 's ochtends tot 's avonds op elkaars lip. Vervelende gewoontes komen bovendrijven, wat leidt tot ruzies en wrevel", vertelt stressspecialist Luc Swinnen.

Niet te missen