Geplaagde Kevin Rans behaalt WK-limiet

Print
Geplaagde Kevin Rans behaalt WK-limiet

Geplaagde Kevin Rans behaalt WK-limiet

Ook de meeting van Luik stond in het teken van de limieten voor het WK in Berlijn (13-24 augustus). Kevin Rans slaagde met onderscheiding. Na wat hem de jongste weken allemaal is overkomen rond zijn dopingzaak, kon de Antwerpenaar zich voldoende opladen om de Belgische limiet van 5m63 te springen.
Na 5m30 en 5m50 ging hij meteen voor 5m63. Het lukte bij de tweede poging. De Belgische limiet voor het WK. Zijn poging om zijn eigen Belgisch record op 5m71 te brengen, lukte niet meer. “Ik was echt opgeladen”, zei Rans, die ook nog de competitie won.

“Ik heb na de uitspraak van het Vlaams Dopingtribunaal gezegd dat ik me toen spiegelde aan Tom Boonen, die na een hoop herrie toch Belgisch kampioen werd. Wel, vandaag voelde ik hetzelfde. Ik heb mijn woede en frustratie kunnen omzetten in een prestatie. Ik zat vastgepind op deze meeting en op Heusden om goed te presteren. Hier was zelfs mijn derde sprong op 5m71 heel degelijk."

"Het is heel moeilijk om het allemaal van mij af te zetten. Een paar dagen geleden ben ik met mijn vriendin naar een saunacentrum in Meulestede geweest om me te ontspannen. Vier uur lang. Het heeft mij én haar deugd gedaan. Nu ik de limiet voor het WK heb, ga ik me daar de komende weken op concentreren. De rest is voor september”, aldus Rans.

Met deze prestatie van Rans valt nu voorlopig Denis Goossens uit de boot, die met 5m55 de limiet had gesprongen die voor beloften was vastgelegd, maar nu niet meer volstaat (dankzij de ingewikkelde selectieprocedure).

Berings

Het duel tussen Eline Berings en Elisabeth Davin op de 100m horden was er eigenlijk geen. Berings startte fluks, hield de leiding vast en won in een uitstekende 13”01. Davin liep naar de vierde plaats in 13”18, maar de jonge Ann Zagré zette met 13”25 een nationaal junioresrecord.

Berings: “Dit bewijst wat ik al een tijdje zei bij die mindere chrono’s in Berlijn en Oslo. Nu zie je het resultaat na een paar dagen rust. Ik zat direct in het goede ritme. Halfweg ging het iets minder, maar naar het einde zat het weer goed. Heusden heeft een nog snellere piste, ik vrees alleen het slechte weer."

Olivia Borlée

In de 100m voor vrouwen bleek Olivia Borlée de snelste Belgische, maar haar 11”62 was nog niet denderend. Ze werd zesde, Davin achtste in 11”72. In de B-reeks werd juniore Ann Zagré derde in 11”68 een verbetering van haar persoonlijk record (was 11”74).

Thomas Matthys

Thomas Matthys ging in de 800 meter voor een chrono onder de 1’47”. De WK-limiet staat op 1’45”80. Hij kwam door een terugval in de rechte lijn uit op 1’47”36, net niet zijn seizoenbeste. Kevin Borlée werd in de 200m tweede in 20”94, een dik persoonlijk record (21”22 in 2007), maar nog niet de beste Belgische jaartijd.

RCE