“Op naar A-klassement”

“Op naar A-klassement”

“Op naar A-klassement”

Lommel - De 14-jarige Elke Lemmens (B-15/4) mag ons land samen met An-Sophie Mestach vertegenwoordigen op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Finse Tampere van 18 tot 25 juli, een soort Olympische Spelen voor de jeugd tot 18 jaar.
Dit tweejaarlijkse sportevenement is een initiatief van de Europese olympische comités. Op het programma staan enkel olympische sporten en de atleten zijn, afhankelijk van de sportdiscipline, tussen de 14 en 18 jaar oud.

“Net als de volwassenen verblijven wij in Tampere in een Olympisch dorp,” zegt Elke fier. “Van de sponsor krijgen we ook een volledig kledijpakket. Voor ons moet dit een stimulans zijn om door te gaan naar de echte Olympische Spelen. Ik heb mijn plaats wel moeten afdwingen via een selectiewedstrijd tegen de Waalse Estelle Balan. An-Sofie was als beste sowiesie zeker van haar selectie. Ik heb wel geen idee tegen welke landen wij moeten tennissen maar we spelen telkens twee enkels en een dubbel. Ik ben uiteraard heel blij met deze unieke kans”.

Deze week is de Lommelse, sinds dit seizoen aangesloten bij Zevenbergen, nog aan de slag op het ITF-tornooi categorie 4 in Brussel waar ze zich kon plaatsen voor de tweede ronde. “An-Sophie en enkele VTV-trainers overhaalden mij om in Lier te gaan spelen vandaar dat ik dit seizoen nog geen enkel tornooi speelde in Limburg. De afgelopen weken heb ik wel al vier tornooien gespeeld bij de dames 1 en ik mag zeggen met succes. Tweemaal speelde ik al finale maar winnen zat er nog niet in. Een A-klassement is mijn betrachting dit seizoen,” laat ze zich ontvallen.

Wilrijk
Elke Lemmens is één van de vijf tennisbeloften die de opleiding tennis en studie volgt in het VTV-centrum in Wilrijk. Ze doet dit al vier jaar. “In de week verblijf ik op internaat in Edegem en tijdens het weekend train ik in Lommel. Mijn studies wiskunde-wetenschappen aan het Lyceum in Wilrijk combineer ik met een topsportopleiding. ’s Morgens trainen we van 8u15 tot 10u15 en ’s avonds opnieuw van 15u30 tot 20u. Tussendoor zit ik op de schoolbanken. Het is best wel een zware combinatie. Ik wil profspeelster worden maar daarnaast wil ik zeker ook een diploma behalen,” zegt ze vastberaden.

Johan MULDERS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio