Dakbrand zorgt voor schade in winkels en appartementen

Dakbrand zorgt voor schade in winkels en appartementen

Dakbrand zorgt voor schade in winkels en appartementen

Hasselt - “Niet te geloven!” Begrafenisondernemer Robert Donkers kon het woensdagnamiddag even niet meer vatten. De dakbrand in zijn zaak is het derde ongeval in zijn winkel sinds die in februari werd geopend. De brand zelf is wellicht ontstaan bij de bewoners van de bovenverdieping.
Zowel Robert Donkers als zijn buurman die een financieel zakenkantoor uitbaat, hebben veel schade. In het zakenkantoor viel een brandend stuk uit het dak, pal in de afvalbak. Die vatte meteen vuur en werd buiten door de brandweer geblust. Bij de begrafenisondernemer was de schade wel het grootst.

Ook in het appartement op de eerste verdieping is er schade. De bewoners van het ene appartement beslisten om een paar dagen bij familie te logeren. “De andere familie, die een baby van zes maanden heeft, wordt door de stad opgevangen. In hun huis zijn een paar ramen gesprongen. Pas als die vervangen zijn, kunnen ze er opnieuw wonen”, zegt brandweercommandant Bert Swijsen.

Roofing
“De bewoners van het appartement boven de winkels hadden een vuilniszak op het platte dak gezet. In het afval is iets beginnen smeulen”, zegt de brandweercommandant. “De roofing op het platte dak van de achterbouw begon zo te branden. Daardoor is ook een koepel boven de zaak van mijnheer Donkers gesmolten. Op zich valt de schade nog mee, al is dit natuurlijk nooit echt leuk om mee te maken.”

Vloer
Robert en Heidi Donkers-Cuypers hebben er stilaan de buik van vol. “Nog voor we goed en wel open waren, was er de waterschade. Het water, van onze bovenburen, stroomde gewoon de zaak in. We hebben toen de hele vloerbedekking moeten vervangen. Eind april slipte dan op een zondagavond een auto binnen. Onze etalage werd compleet vernield. Weken heeft het geduurd voor de nieuwe etalageruit er was. Maar ook dat hebben we opgevangen. En nu dit weer: de derde keer in amper vijf maanden tijd. Blijkbaar is dit een probleemgebouw."
"Vooral onze ontvangstzaal is getroffen. De plastic lichtkoepel is gesmolten en dat heeft gaatjes in de vloer gebrand. Wellicht moeten we die opnieuw vervangen.Toch gaan we er alles aan doen om de zaak tegen vrijdag weer helemaal klaar te hebben. Als we intussen een klant krijgen, is dat geen probleem. Het gros van het vuil is tegen donderdag zeker al weg en voor de rest is er gelukkig niets beschadigd.”

Dirk JACOBS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio