Stiefvader verkracht tienerdochter

Hasselt - De vakantiekamer van de Hasseltse rechtbank heeft gisteren een Hasselaar (46) veroordeeld tot vier jaar cel. Meer dan vijf jaar lang verkrachtte hij geregeld zijn stiefdochter.
Het meisje was 12 toen hij haar begon te betasten. De man ging echter steeds verder. De feiten gebeurden in de woning van het gezin en in een tuinhuisje in de omgeving.

Hoewel het meisje in de loop der jaren noodsignalen uitzond, werden die nooit als dusdanig begrepen. Het seksueel misbruik kwam pas aan het licht na een klacht voor belaging. De stiefvader gaf toe dat hij een ‘relatie’ met zijn stiefdochter had. Hij was stikjaloers toen de tiener een vriendje had en dreigde er zelfs mee zelfmoord te plegen als ze de liefdesaffaire niet zou beëindigen.

De drie rechters oordeelden dat de man een strenge straf verdiende, maar verleenden hem uitstel van elf maanden als hij zich psychiatrisch laat behandelen. Het meisje dat intussen meerderjarig is, krijgt een voorlopige schadevergoeding van 1.500 euro. Een psychiater moet nu uitmaken in hoeverre de verkrachtingen haar hebben getekend. Begin volgend jaar zal de rechtbank dan een definitieve vergoeding toekennen.

JaNi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio