Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park

Maasmechelen - Op borden in het stuk bos tussen Eisden-Tuinwijk en de Salamander in Maasmechelen meldt de nv Mosane, de grootste eigenaar van het Mechels Bos, dat het gebied vanaf 1 januari 2010 niet meer toegankelijk is wegens de jacht. Het bos ligt in het Nationaal Park.

Vanaf Nieuwjaar zullen de wandelpaden worden verwijderd, en behoort het gebied niet langer tot het toegankelijke wandelaanbod van het Nationaal Park Hoge Kempen.
Schepen Michel Vigneron (sp.a) reageert verbaasd op het verbod. “Ik ben ten zeerste verrast door het opheffen van de wandelwegen in een natuurgebied dat behoort tot de afbakening van het Nationaal Park. Niemand heeft ons hierover gecontacteerd, zodat wij als gemeente ook niet hebben kunnen reageren. Uiteraard gaat het hier om een privébos, maar in het verleden waren die altijd toegankelijk voor het publiek. Samen met het Regionaal Landschap Kempen Maasland en andere instanties heeft de gemeente die wandelwegen mee gefinancierd.”

“Wij zijn bekommerd over wat er gaat gebeuren met de fietspaden en een pad voor rolstoelgebruikers achter Fabiola Home. We gaan dit dossier bespreken met RLKM, NPHK en Mosane”, meldt Vigneron.

JTh

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio