Cavendish pakt zijn vierde

Print
Cavendish pakt zijn vierde

Cavendish pakt zijn vierde

De elfde etappe in de Ronde van Frankrijk is opnieuw gewonnen door Mark Cavendish. De Brit versloeg in de massaspurt de Amerikaan Tyler Farrar. Onze landgenoot Johan Vansummeren reed een ganse dag in de aanval, maar kreeg geen loon naar werken.

De elfde rit, opnieuw met oortjes, kende een chaotisch begin. Het regende aanvallen na de non-etappe van gisteren. De Nieuw-Zeelander Roulston en de Japanner Beppu probeerden als eerste, maar werden snel weer bijgehaald. In het eerste wedstrijduur werd zo'n 49 (!) kilometer afgehaspeld.

Strijdlustige Vansummeren

Er waren ook x aantal valpartijen. Bij één van hen was onze landgenoot Sébastien Rosseler betrokken, maar gelukkig zonder veel erg. Een andere Belg maakte vooraan het mooie weer. De Limburger Johan Vansummeren trok erop uit met de Pool Marcin Sapa.

Vansummeren en Sapa reden zo'n vierenhalve minuut voorsprong bij elkaar, maar het peloton liet niet begaan. In de laatste twintig kilometer zat de wind ook op kop en werden onze landgenoot en zijn Poolse metgezel ingehaald. De renner van Silence-Lotto kreeg wel de prijs van de strijdlust.

Cavendish weer groen

In de laatste vier kilometer ging het er vooraan heel nerveus aan toe, maar er kwam niemand ten val. Tom Boonen leek te gaan meestrijden voor de zege, maar moest in de laatste honderden meter afhaken.

Het was opnieuw Mark Cavendish die de zegebloemen in ontvangst mocht nemen. Hij wist een beresterke Farrar af te houden. De Wit-Rus Hutarovich was een verrassende derde. Hushovd moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats en verliest daardoor groen.

 Rituitslag   
1. Mark Cavendish (GBr/Columbia) 194,5 km in 4u46'43"
2. Tyler Farrar (VSt/Garmin)    
3. Yauheni Hutarovich (W-R/LFdJ)   allen
4. Oscar Freire (Spa/Rabobank)   zelfde
5. Thor Hushovd (Noo/Cervélo)  tijd
6. Leonardo Duque (Col/Cofidis)    
7. Gerald Ciolek (Dui/Milram)    
8. Lloyd Mondory (Fra/AG2R)   
9. William Bonnet (Fra/Bouygues)    
10. Nicolaï Trussov (Rus/Katusha)    
16. Tom Boonen    

De klassementen vindt u hier.