Andy Schleck gelooft nog in Tourzege

Print
Andy Schleck gelooft nog in Tourzege

Andy Schleck gelooft nog in Tourzege

De Tour de France wordt helemaal gedomineerd door de Astana-ploeg van onder meer Alberto Contador en Lance Armstrong. Toch geven de tegenstanders zich nog niet gewonnen. Zo gelooft Andy Schleck nog steeds in Tourwinst.

Astana heeft de gele trui nog niet in handen, maar staat na de passage over de Pyreneeën wel met vier renners in de top-6. Bovendien zette Contador in de allereerste bergrit de puntjes op de i en maakte hij duidelijk wie de te kloppen man is.

De eerste echte outsider in het klassement is de Luxemburger Andy Schleck. De Saxo bank-renner staat negende in de rangschikking op 1'43" van de Spaanse Tourwinnaar uit 2007. Toch is de jonge renner niet pessimistisch.

"Situatie is goed"

"De situatie ziet er goed uit voor ons", zegt Schleck op de eerste rustdag in Limoges. "Astana staat met vier renners voorin, dat is zo, maar ze gaan heus niet de kaart trekken van alle vier. Ze gaan voluit voor Alberto Contador en Lance Armstrong, dat staat vast. En wij, met Frank, zijn ook met twee."

De zelfverzekerde Schleck zegt absoluut van plan te zijn om iets te doen tegen de dominantie van Astana. Hij acht het nog mogelijk om Armstrong en Contador te verslaan. Dat moet dan gebeuren in de Alpen, waar de Tour beslist zal worden.