Pukkelpop en Rock Herk vissen uit Limbolinkvijver

Hasselt - Binnen het jaar is www.limbolink.be uitgegroeid tot een virtuele visvijver vol Limburgs muzikaal talent.
En dat is ook de organisaties van Pukkelpop (20-22 augustus) en Rock Herk (17-18 juli) niet ontgaan want met de jonge hongerige hardcore honden van Campus en het immer spannende Traffico hebben beide alternatieve festivals elk een Limbolinkact aan de haak geslagen.

Naast Campus - openingsact in The Shelter op donderdag 20 augustus - wist Chokri ook nog Tim Vanhamel en zijn Disko Drunkards, het gloednieuwe live-project van The Glimmers, te strikken.

Vertrouwen
Maar hoe kwam hij precies bij Campus terecht? “Ikzelf heb de band leren kennen dankzij Limbolink. Waarna ik meteen tegen mijn mensen heb gezegd: ‘Die band moeten we in de gaten blijven houden’”, verduidelijkt Chokri.
“Eppo Jansen, die samen met mij de programmatie van het festival voor zijn rekening neemt, kende de band echter al. Logisch, het wereldje van alle acts die in aanmerking komen voor The Shelter is immers klein. Dat Campus in The Shelter en niet in de Wablief-tent mag spelen, duidt op ons grote vertrouwen in de Looienaars. Want als we geen gegronde reden hebben, staan Belgische acts gewoonweg in de Wablief.”

Gitarist Tijs Mondelaers is uiteraard in de wolken met de keuze van Chokri Mahassine.
“Ik vermoed dat Chokri bij ons is terechtgekomen om ons te belonen voor de progressie die we de laatste jaren gemaakt hebben”, zegt Mondelaers. “Op Groezrock hebben we blijkbaar een goeie beurt gemaakt, als ik dat zo mag afleiden uit de reacties die we na dat optreden gekregen hebben. Maar we mogen niet op onze lauweren gaan rusten. Pukkelpop vormt de ideale springplank om onze fanbasis nog wat uit te breiden. Vandaar dat we ook niets aan het toeval overlaten. Hoewel we volop nieuwe songs aan het schrijven zijn - in april 2010 moet dat album releasebaar zijn - blijven we sleutelen aan ons ouder werk. We willen namelijk met onze set, inclusief drie nieuwe nummers, retestrak voor de dag komen in The Shelter.”

Breeddenkend
Zelf is Tijs er de man niet naar om tijdens Pukkelpop te blijven bivakkeren in één tent.
“Iedereen in onze band is breeddenkend. Vandaar dat je ons na ons optreden zowel aan de Main Stage als aan de Dance Hall kunt aantreffen. Meestal zwerf ik tijdens Pukkelpop wat op goed geluk rond.” Wij zullen op de openingsdag ‘op goed geluk’ neerstrijken in The Shelter om wakkergeschud te worden met een kopstoot van eigen kweek. Be there!

Rob RODIERS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio