Cordeel, Kumpen en Holistic bouwen gemeentehuis

Houthalen-Helchteren - Het gemeentebestuur heeft de tijdelijke vereniging Mandala aangeduid als het bouwteam dat het nieuwe ‘Administratief Centrum van de Toekomst’ mag optrekken.

Dat nieuwe gemeentehuis, dat de diensten van onder meer de gemeente, het OCMW, de bibliotheek en politie moet verenigen, wil de regenboogcoalitie bouwen in de Pastorijstraat, op het voetbalveld naast de voormalige mijnschool TIKB. “We hadden een Europese aanbesteding uitgeschreven, waarop vier bouwteams ingeschreven hebben”, legt burgemeester Yzermans uit.
“In zo’n team verenigen verschillende bedrijven zich om samen het totale project uit te werken.” Het bestuur gaat nu scheep met de bouwfirma’s Cordeel uit Hoeselt, Kumpen uit Hasselt en Vanhout uit Geel en met het Hasseltse Holistic Architecture als architectenbureau.
“Over een budget is nog niet gesproken. We moeten ook nog enkele knopen doorhakken: hoeveel ruimte zal er zijn voor horeca, kan er een kinderopvang komen, enz. In oktober, wanneer het huidige gemeentehuis 50 jaar oud zal zijn, hopen we de eerste schetsen te kunnen tonen.” Het nieuwe gemeentehuis zou in juli 2012 in gebruik genomen worden.

PeC


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio