Containerbrand beschadigt jeugdhuis De Haajf

Bilzen - Aan jeugdhuis ‘De Haajf’ in Zoemerik hebben vandalen een afvalcontainer in brand gestoken. Het jeugdhuis en twee andere containers liepen daardoor schade op.
“We proberen in het hartje van Bilzen een veilige plek te geven aan de jeugd. Jammer dat er toch vandalisme gepleegd wordt”, zeggen medeverantwoordelijken van het jeugdhuis Bert Hertenweg (19) en Manu Koopmans (20) uit Bilzen. Dieven stichtten er in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3 uur brand in de middenste container.

“De vlammen gingen ongeveer tien meter de hoogte in en de container is volledig gesmolten. Door de warmte is ook het glas van het jeugdhuis gesprongen”, zegt een woordvoerder van de brandweer van Bilzen.

Volgens Bert en Manu is er heel wat schade. “Het metaal dat tussen het glas zit, is scheef getrokken door de warmte. Ook dat zal vervangen moeten worden. Het jeugdhuis opent dit weekend toch gewoon de deuren.” Een drietal maanden geleden werd iets verderop in Zoemerik ook al een container in brand gestoken. Van de daders is geen spoor.

ECo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio