"Gwen zou haar kinderen ‘s nachts nooit uitsturen"

Print
"Gwen zou haar kinderen ‘s nachts nooit uitsturen"

Gwen zou haar kinderen ‘s nachts nooit uitsturen

Leopoldsburg - In het onderzoek naar de moord op Gwen Vangestel (36), in de nacht van woensdag op donderdag, heeft de federale gerechtelijke politie van Hasselt een aantal personen verhoord, onder wie een jonge bekende van het gezin. Of dat leidde tot een doorbraak, wilde vrijdag niemand bevestigen.

Hamvraag is waarom Gwen Vangestel haar dochter van 15 jaar in het holst van de nacht nog de deur heeft uitgestuurd om een pakje sigaretten voor haar te gaan halen. Mensen die Gwen kennen, vinden dat erg vreemd.

20 minuten

“Gwen had altijd sigaretten in huis, er lagen altijd overal pakjes. En ze was een schat van een moeder. Altijd bezorgd en ongerust. Zij zou haar kinderen ‘s nachts nooit de deur uitsturen”, zeggen mensen die haar kennen.

De 15-jarige dochter trok om tien voor drie naar een tankstation in de buurt, kwam daar rond 3 uur aan en was tien minuten later terug in het appartement op de Markt. In de tijdspanne van 20 minuten is de dader dus binnengegaan, heeft hij Gwen Van-gestel zwaar toegetakeld en is hij nog, vóór de dochter terug thuis was, verdwenen.

Geslagen

Toen de dochter terugkwam, lag Gwen Vangestel in de zetel, nog in dezelfde houding als toen zij vertrok, maar dan in een grote plas bloed. Ze was meerdere keren met een voorwerp op het hoofd geslagen. De vrouw werd nog in allerijl naar het ziekenhuis van Heusden overgebracht, waar ze korte tijd later aan haar verwondingen bezweek.

Gwen Vangestel laat naast haar dochter van 15 nog een tweeling, twee meisjes van 7, achter. De tweeling sliep op het ogenblik van de feiten. De kinderen zijn opgevangen door de oma, die ook op de Markt in Heppen woont.

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio