Ook Amber start met progeriakuur

Diepenbeek - Progeriapatiëntje Amber Vandeweert (3), het kleine zusje van Michiel (11), start op 10 augustus met een nieuwe kuur tegen progeria in de VS. Haar grote broer neemt al twee jaar medicijnen. Nu mag ook Amber beginnen. “Ik ben bang en hoopvol tegelijk”, zegt mama Godelieve.
Michiel doet sinds twee jaar mee aan een Amerikaans experiment dat progeriakinderen een langer leven wil geven, want ze worden gemiddeld niet ouder dan 12.

Sinds Michiel de pillen neemt, is hij een beetje gegroeid. “Ook zijn huid ziet er beter uit en zijn aders zijn steviger geworden”, vertelt Godelieve.

Intussen zijn de eerste resultaten van het onderzoek in Boston bekend. Die zijn zo hoopvol dat het experiment wordt uitgebreid met nieuwe medicatie die bij een tweede experiment in Marseille werd getest. De nieuwe kuur combineert de positieve effecten van beide soorten medicatie.

Linkerhartklep
“We hebben deze week bericht gekregen dat Amber mag starten”, legt Godelieve uit. “Amber is nog zo klein, dus ik maak me wel een beetje zorgen. De onderzoeken zijn behoorlijk zwaar, weten we van bij Michiel. Maar dit is het enige dat wij voor haar kunnen doen.”

“Ook Michiel krijgt vanaf augustus de twee soorten medicatie. Aan Michiel merken we dat hij ouder wordt. Hij heeft vaak last van zijn gewrichten, pijn in zijn lies, aan zijn schouder of knie. Bij een laatste onderzoek bleek ook dat zijn linkerhartklep lekt. Geen reden tot paniek, maar we merken wel dat hij minder mee kan als vroeger. En zonder de pillen zou hij er waarschijnlijk nog een stuk slechter aan toe zijn.”

Sinds gisteren heeft de familie Vandeweert de Japanse televisie op bezoek. De cameraploeg maakt een film over Michiel en zijn Engelse progeriavriendinnetje Hayley.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio