"Verwachtte wel dat Contador zich niet aan plan zou houden"

Print
"Verwachtte wel dat Contador zich niet aan plan zou houden"

Verwachtte wel dat Contador zich niet aan plan zou houden

Brice Feillu beleefde zijn mooiste dag als profwielrenner tot nu toe, na zijn winst op Arcalis, maar weinigen zullen zich dat later nog herinneren. De machtsgreep van Astana zal echter veel langer tot de verbeelding blijven spreken.

In de achtergrond, enkele minuten achter de koplopers, liet Alberto Contador zien wie de te kloppen man is van deze Tour. Cadel Evans en Andy Schleck probeerden heel even iets aan de Astana-overmacht te doen, maar toen de Spanjaard zijn duivels ontbond was er geen houden aan.

Sommigen verbaasden er zich over dat Contador aanviel, terwijl hij in de stand achter stond op ploegmaat Lance Armstrong. Volgens ploegleider Johan Bruyneel had de ploeg vooraf geen specifiek plan en was het vooral de bedoeling om de vier kopmannen (Contador, Armstrong, Klöden, Leipheimer) bijeen te houden.

Zelf beslissen

"We hebben afgesproken dat de renners het in de slotkilometers maar onder elkaar moesten bespreken en dat hebben ze kennelijk gedaan", aldus Bruyneel. "In het slot voelen de renners de koerssituatie beter aan dan wij in de wagen."

"Ik verwachtte zelf een aanval van Carlos Sastre (de vorige Tourwinnaar, red.), maar er stond teveel wind", zei Bruyneel. Hij vermoedt dat veel renners daardoor schrik hadden om zich te wagen aan een ontsnapping.

Contador niet volgens plan

"Er was vooraf een plan binnen het team, maar ik had wel verwacht dat Contador er zich niet aan zou houden", liet Lance Armstrong zich na de rit ontvallen. Hij suggereerde daarmee dat het vooral de bedoeling was om samen te blijven en dat geen enkele Astana-renner moest aanvallen.

Volgens 'The Boss' is de definitieve beslissing echter nog lang niet gevallen. "Er zullen nog veel belangrijker ritten komen, waar er maar een erg klein groepje van toprenners zal overblijven."