Sint-Oda zoekt enthousiaste jongeren tijdens de zomervakantie

Print
Overpelt - Dienstencentrum Sint-Oda, waar 273 mensen met een mentale handicap verblijven, is op zoek naar jongeren die tijdens de zomervakantie in de leefgroepen of op de diensten een handje willen toesteken.

Het dienstencentrum ervaart de laatste jaren dat het vinden van jonge vrijwilligers in de gehandicaptenzorg niet zo evident is.
“Een helse klus, maar toch geloven wij erin”, zegt begeleider Geert Van der Aelst van Sint-Oda. “Dit is een ideale leerschool voor wie later in de gehandicaptensector aan de slag wil.”

De vakantiewerkers worden ingezet bij de verzorging en de begeleiding in juli en augustus. Op Sint-Oda is de zomervakantie rijkelijk gevuld met activiteiten en uitstapjes. “Jongeren vanaf 15 jaar komen in aanmerking om de vakantie van gehandicapten te helpen realiseren. Zij helpen met losse activiteiten of komen een hele week op kamp”, zegt Geert Van der Aelst.

Het dienstencentrum zoekt zomerhulpen vanaf 15 jaar of megakampers vanaf 16 jaar. Zij komen voor één of meerdere weken. De deelnemers krijgen een kleine vergoeding, gratis verblijf en verzekering.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio