Armstrong: "Beslissing valt op Ventoux"

Print
Armstrong: "Beslissing valt op Ventoux"

Armstrong: Beslissing valt op Ventoux

Lance Armstrong miste gisteren in de Tour de gele trui met 220 duizendsten van een seconde. “Ach, misschien ligt er in de toekomst nog zo’n exemplaar op mij te wachten, je weet maar nooit", zegt hij.

"Astana reed een technisch perfecte tijdrit. Iedereen deed zijn job naar behoren, er waren geen valpartijen of lekke banden: dan hoor je tevreden zijn met het resultaat dat de klok te zien geeft. No regrets, ik laat er mijn slaap niet voor.”

Doet het je dan echt niks, zo dicht bij geel staan?

“Ik wil een bekentenis doen. Twaalf maanden geleden achtte ik het niet meer dan normaal dat ik die trui opnieuw zou pakken. Zes maanden geleden dacht ik van: shit, dit is veel zwaarder dan ik dacht. En in de Giro meende ik dat het helemaal onmogelijk zou zijn opnieuw de beste te worden."

"Ik wil me hierbij verontschuldigen tegenover renners als Sastre en Vandevelde (Armstrongs inspiratie voor zijn comeback, omdat hij de Tour van vorig jaar sportief niks vond voorstellen, nvdr), ik had geen respect, was niet correct tegenover hen. Als ik het geluk zou hebben de Tour opnieuw te winnen, dan weet ik dat me nog verschrikkelijke weken wachten."

Voor veel mensen heb jij de Tour nieuw leven ingeblazen.

“Het is de Tour zélf die opwindend is. Elke dag is verrassend, het parcours is absoluut niet makkelijk en zoals het er nu naar uitziet moeten jullie journalisten je slotverhalen pas schrijven op de top van de Mont Ventoux, op de laatste zaterdag van de race. Goed voor de kranten, goed voor het publiek, maar misschien minder goed voor de renners.”

Alle uitslagen en klassementen vindt u op onze overzichtspagina!

Guy VERMEIREN