Astana wint de ploegentijdrit, Armstrong nét geen geel

Print
Astana wint de ploegentijdrit, Armstrong nét geen geel

Astana wint de ploegentijdrit, Armstrong nét geen geel

Astana heeft in Montpellier de ploegentijdrit gewonnen. De gele trui blijft wel om de schouders van de Zwitser Fabian Cancellara (Saxo Bank), hetzij nipter dan nipt. De Zwitser houdt twee tienden van een seconde over op Armstrong.

De derde etappe van de Tour bracht het beloofde spektakel. Er was voorhand veel te doen over de gevaarlijke eerste kilometers. "Kamikazewerk", aldus Hendrik Redant, de sportdirecteur Silence-Lotto.

Menchov valt

Valpartijen waren dan ook schering en inslag. Denis Menchov (Rabobank) ging al snel tegen de vlakte. Ploegmaats moesten wachten op de Rus van Rabobank, waardoor het Nederlandse team veel tijd verloor. Bij Bouygues Telecom belandden zelfs vier renners in een weide.

Ook Silence-Lotto kreeg snel af te rekenen met pech. Jurgen Van Den Broeck reed tegen het achterwiel van zijn voorganger en ging tegen de vlakte. Wat later moest Scheirlinckx lossen, en als klap op de vuurpijl reed Vansummeren lek.

Cadel Evans verloor dus tijd tegenover de andere favorieten, maar legde een sterke tijdrit af. De Australiër reed in de laatste 500 meter zijn ploegmaats zelfs even uit het wiel. De vijfde renner van Silence-Lotto, wiens tijd telt voor de hele ploeg, finishte op ruim twee minuten van de latere winnaar.

Astana

Team Katusha voerde de rangschikking lange tijd aan, maar werd van de troon gestoten door Liquigas, het team van onze landgenoot Frederik Willems. Garmin ging nog onder de tijd van het Italiaanse team, maar de zege was voor topfavoriet Astana.

 Rituitslag   
 1. Astana  39 km in 46'29"
 2. Garmin - Slipstream  op 18"
 3. Team Saxo Bank   40"
 4. Liquigas   58"
 5. Team Columbia - HTC   59"
 6. Team Katusha   1'23"
 7. Caisse d’Epargne   1'29"
 8. Cervélo   1'37"
 9. AG2R   1'48"
 10. Euskaltel - Euskadi   2'09"
 De Belgen   
 12. Quick Step   2'26"
 13. Silence-Lotto   2'35"

Alle uitslagen en klassementen vindt u op onze overzichtspagina!