Boze ploegmanager Lefevre: "Devolder is een individualist"

Print
Boze ploegmanager Lefevre: "Devolder is een individualist"

Boze ploegmanager Lefevre: Devolder is een individualist

Een afknapper van jewelste, die 124ste plek van Stijn Devolder na de openingstijdrit van de Tour. De Belgisch kampioen tijdrijden was eerder blij dat hij er vanaf was dan dat hij in zak en as zat. ploegmanager Patrick Lefevre had echter geen goed woord over voor zijn renner.

“Dit is allesbehalve”, klonk het onomwonden. “En tegelijk geen verrassing. Want toen ik hem na afloop van het BK plots over het WK in Mendrisio bezig hoorde, wist ik meteen genoeg. Devolder kreeg carte blanche om zijn Tourvoorbereiding aan te pakken, de beste mensen van de ploeg stonden voor hem klaar maar hij wenste op zijn dooie eentje verder te werken. Stijn is een individualist. Geen probleem, maar dan moet hij zelf zijn verantwoordelijkheid maar nemen als het tegenvalt in de derde week.”

Dat Stijn Devolder de gewenste vorm nog niet te pakken heeft, blijkt niet alleen uit het gebrek aan resultaten. Voor Lefevere ziet zijn renner er ook niet uit als een renner in topvorm. “In 2008 stond Stijn te scherp. Dit jaar is hij niet scherp genoeg. (Cynisch) Dus zal het volgend jaar wel goed zijn, zeker?”

GV

Lees alles over de Tour op onze overzichtspagina