Maasmechelse drugsbende opgerold

Print
Maasmechelse drugsbende opgerold

Maasmechelse drugsbende opgerold

Maasmechelen - Een Maasmechelse bende die zich bezig hield met drugshandel en witwaspraktijken is opgerold. Dat heeft de federale gerechtelijke politie (FGP) van Tongeren vrijdag bekend gemaakt. Op 18 juni werden als huiszoekingen en aanhoudingen gedaan. Twee bendekopstukken zitten al achter de tralies.

De lokale politie van Maasmechelen werkte in deze zaak samen het de GFP van Tongeren. De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een handelspand van de bende in het centrum van Maasmechelen verzegeld.

De bende handelde in cocaïne. Het onderzoek startte begin dit jaar nadat de verdachten opgevallen waren door hun dure levensstijl. Een van de verdachten liep al in 2006 voor de correctionele rechtbank in Tongeren een veroordeling op wegens drugshandel. Ze liepen nog meer in beeld door recente grootschalige investeringen in vastgoed, onder meer midden in het handelscentrum van Maasmechelen.

100.000 euro

Bij de 5 huiszoekingen die op 18 juni plaatsvonden, zijn hoeveelheden cocaïne, een vuistvuurwapen en een professionele pers gevonden. Daarmee werd de cocaïne in verhandelbare blokken geperst. Er is 100.000 euro cash geld in beslag genomen. Drie verdachten zijn gearresteerd en 2 werden aangehouden. De raadkamer heeft de aanhouding van de 2 spilfiguren intussen bevestigd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio