"Drie weken afzien, maar ga met volle overtuiging"

Print
"Drie weken afzien, maar ga met volle overtuiging"

Drie weken afzien, maar ga met volle overtuiging

Tom Boonen mag uiteindelijk toch deelnemen aan de Tour en dat zal iedereen geweten hebben. De zaal waar Boonen zijn persconferentie deed zat barstensvol. "Al die commotie is zwaar overdreven, maar dat is nu eenmaal de Tour", zei de renner van Quick Step.

Voor Boonen was het goede nieuws een zware last die van zijn schouders viel. "Nu kan ik me eindelijk instellen op de Tour, iets wat de anderen al gedaan hebben. Het wordt drie weken afzien, maar ik ga met de volle overtuiging", aldus Boonen.

Cavendish

Boonen erkende dat de voorbereiding van de Tour fel onder druk gezet werd door de onduidelijkheid die over zijn deelname hing. "De knop omdraaien zal nu het moeilijkst zijn. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van die problematische voorbereiding zullen zijn op mijn fysiek."

Toch gaat Boonen er alles aan doen om een rit te winnen, al erkent hij dat het erg moeilijk zal zijn om topspurter Mark Cavendish in de sprint te verslaan. "Iedereen weet dat hij de snelste is, dus ga ik zeker niet schreeuwen dat ik hem ga kloppen. Het één keer proberen zou al mooi zijn."