Anne De Baetzelier ondervoorzitter LDD

Gewezen vtm-gezicht Anne De Baetzelier wordt de nieuwe ondervoorzitter van Lijst Dedecker. Ze volgt Ivan Sabbe op, die naar het Vlaams Parlement trekt.

kscherpenberg

De keuze voor de blonde presentatrice is niet verrassend te noemen. Bij de recente regionale verkiezingen behaalde ze meer dan 8.000 voorkeurstemmen, bijna het dubbel van de lijsttrekker in Vlaams-Brabant.

Verbiest

Bovendien wil voorzitter Jean-Marie Dedecker meer bekendheid aan zijn partij geven door zowel gekende als onbekende koppen meer naar voren te schuiven. Het zit de voormalige judocoach nog altijd dwars dat de partij slechts 7,7 procent van de stemmen wist te behalen. Vooraf werd er gerekend op tien procent.

Door anderen naar voren te schuiven, wil Dedecker ook wat last van eigen schouders nemen. De Baetzelier zal ook vaak moeten opdraven in media-optredens.

De relatie tussen Dedecker en Jurgen Verstrepen blijft intussen verder verzuren. Dedecker heeft namelijk Verstrepens woordvoerder, Terry Verbiest (onder andere ex-VT4), de laan uitgestuurd omdat die niet voldoende geïnteresserd zou zijn geweest in de partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer