Prins Laurent bezoekt mishandelde leeuw Brutus in Opglabbeek

Print

Prins Laurent bezoekt mishandelde leeuw Brutus in Opglabbeek

Opglabbeek - Brutus, de mishandelde leeuw die in het Natuurhulpcentrum zit, heeft er met prins Laurent een bekende fan bij. De prins kwam gisteren - dinsdag - samen met de Franse mediafiguur Laurent Bignolas naar Opglabbeek om het - meestal - tragische leven van circusdieren onder de aandacht te brengen. Voor een foto samen met Brutus was de prins niet te vinden. “Er is te veel pers. Ik respecteer de leeuw te veel om hem in zijn privacy te storen.”
Als dierenvriend had prins Laurent veel belangstelling voor de andere dieren die in het centrum zitten. Van de meeste kende hij ook de Vlaamse naam. Al was er even een misverstand omdat hij een kraai een haai noemde. Na een korte rondleiding kwam de jongste zoon van de koning bij de kooi van Brutus aan. “De leeuw werd in een circus in Frankrijk in beslag genomen. Zijn kaak staat helemaal scheef. We vermoeden van de slagen die hij met een metalen stok heeft gehad. Ook zijn klauwen zijn uitgetrokken. Voor Brutus is het onmogelijk om ooit weer in de natuur vrijgelaten te worden”, aldus Sil Janssen. Prins Laurent benadrukte nog eens dat hij het fantastisch vindt wat de mensen van het Natuurhulpcentrum doen.

“Het is natuurlijk maar één leeuw die hier wordt opgevangen. Maar elk dierenleven dat gered kan worden, is er eentje.” Toen iemand hem vroeg wat hij van Brutus vindt, antwoordde de prins met de zijn gekende humor. “Ik heb nog niet met hem kunnen babbelen. Daar is het te druk voor. Maar hij verdient zeker een tweede kans. Mensen moeten beseffen dat zulke dieren hier niet thuishoren. We moeten ze in hun land van herkomst laten.”

Zuid-Afrika

Samen met het hoog bezoek was er ook goed nieuws voor Brutus. “We zijn aan het onderhandelen met een leeuwenpark in Zuid-Afrika. Daar kan Brutus waarschijnlijk zijn oude dag slijten”, zegt Sil Janssen.

Wie Brutus wil zien, kan dat zondag 5 juli van 14 tot 17 uur tijdens de ‘kom kijken dag’. Voorwaarde is dat u per twee personen een nieuw lid meebrengt. Het minimum lidgeld is 5 euro.

Mireille MAES
Roger DREESEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio