Man met witte bestelwagen rijdt twee 10-jarige meisjes klem in Zonhoven

Twee 10-jarige meisjes beweren dat ze vorige week dinsdag rond 17.30 uur door een witte bestelwagen achtervolgd en klemgereden zijn in de Daalheideweg in Zonhoven.

ssimons

Ze waren met hun fiets op weg naar het crossparcours achter de hondenschool. De lokale politie Hazodi en de federale gerechtelijke politie van Hasselt spreken voorlopig nog niet over een poging tot ontvoering.

“Er was een bestelwagen en die reed ons klem. De bestuurder had een bivakmuts op, een zonnebril en een kap op zijn hoofd”, zei een van de meisjes gisteravond op TVL.

De kinderen reageerden snel door de bestelwagen te ontwijken, en vluchtten naar het huis van een van de grootouders. “De man is heel snel weggereden toen hij zag dat we bij die mensen binnen fietsten”, zegt het meisje nog.

Witte bestelwagen

Volgens het jonge tweetal reed de verdachte man in een witte bestelwagen van het merk Citroën. De nummerplaat zou beginnen met de letters VAD.

“Voorlopig spreken we niet van een poging tot ontvoering, maar van verdachte handelingen van de bestuurder. Er zijn ook geen aanwijzingen die duiden op een verband met de poging tot ontvoering op 16 juni in de Gerard Mercatorlaan in Hasselt”, zegt een speurder van de Hasseltse federale politie. Toen beet een 10-jarig meisje in de buurt van de Catharinaschool in de hand van haar belager.

ECo

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio