Bree viert met Chinese vrienden

Print
Bree viert met Chinese vrienden

Bree viert met Chinese vrienden

Bree - Onder een hemel van kleurrijke lampionnen vonden het afgelopen weekend de Chinafeesten plaats in het centrum van Bree. Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat Bree verzusterde met de Chinese miljoenenstad Yangzhou.
De Chinese markt op het Vrijthof werd zaterdagnamiddag druk bezocht en de optredens van Chinese acrobaten, poppenspelers en dansers her en der in het centrum konden op veel bijval rekenen. Tussendoor konden bezoekers genieten van een Chinese massage, een sessie tai chi of een voetbehandeling. ‘s Avonds lieten Imago Tijl en het Breese Jeugdorkest zich van hun beste kant zien en horen op het grote podium op het Vrijthof. Een spetterend vuurwerk sloot de eerste dag van de Chinafeesen af. Zondag was het feest in de Expodroom: daar presenteerden de jonge turners van de Koninklijke Breese Turnkring hun kunnen aan de Chinese gasten en wachtte een buffet met Chinese en Belgische lekkernijen.

Burgemeester Jaak Gabriels: “Met deze feesten vieren we 10 jaar verzustering met Yangzhou. Inmiddels hebben ook de stadsbesturen van Hamont-Achel en Maaseik contacten aangeknoopt met onze Chinese vrienden. Volgend jaar is Shanghai gastheer voor de Wereldexpo. Samen met Hamont-Achel en Maaseik zullen we daar het ‘Limburgs Sterk Merk’ promoten.”

PaBr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio