Vijf jaar cel voor Lanakense pedofiel

Een Lanakenaar (46) is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot vijf jaar cel voor het seksueel misbruik en de verkrachting van enkele minderjarige meisjes. Een van de slachtoffers was zijn laagbegaafde dochter, die nog maar net vier jaar oud was toen het misbruik startte.

kscherpenberg

De andere slachtoffers waren ook bekenden voor de man, namelijk de pleegkinderen van goede vrienden. De man had deze feiten toegegeven, maar ontkende voor de rechtbank dat hij een vinger naar zijn dochter uitgestoken had.

Hij verklaarde dat hij daar wel aan had gedacht, maar dat had hij die lustgevoelens had kunnen bedwingen. De overtuigende verklaringen van de dochter overtuigden de rechter toch van zijn schuld.

Groot gevaar

De man werd nu veroordeeld voor feiten tussen 2004 en 2008, maar werd ook in 2004 al veroordeeld voor het vertonen van “seksueel onaangepast” gedrag tegenover de kinderen van zijn zus. Hij liep toen een straf met uitstel op. Volgens een nieuw psychiatrisch onderzoek zou de man een groot gevaar vormen voor de maatschappij. “Hij voelt zich seksueel aangetrokken tot jonge kinderen en er is een groot risico op recidive”, besloot de psychiater.

De rechter legde de man - die nu in een psychiatrische instelling verblijft - het verbod op om nog binnen een straal van een kilometer te komen van de woonplaats of school van de meisjes. Indien hij dat wel doet, wacht hem een dwangsom van 500 euro per overtreding. Na het uitzitten van zijn straf wordt hij nog tien jaar ter beschikking van de regering gesteld.

PeC

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio