Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Michael Jackson: veertig jaar lang een wereldster

Michael Jackson zal de geschiedenis ingaan als de 'King op Pop'. Hij verkocht wereldwijd meer dan 750 miljoen albums, verwierf de status van één van de grootste sterren die de wereld ooit gekend heeft en laat ontelbare fans achter in shock.

pirombouts

Michael Joseph Jackson werd geborden op 29 augustus 1958. Samen met zijn broers vormde hij als kindster 'The Jackson Five' (later 'The Jacksons'). Ze scoorden zo'n veertig jaar geleden hits als 'Can you feel it', 'I want you back' en 'Blame it on the boogie'.

Beluister de jonge Michael Jackson via YouTube:

In 1972 scoorde Jackson met 'Ben' zijn eerste nummer-éénhit solo. Toen Jackson net twintiger was, pakte hij uit met 'Don't stop 'til you get enough'. De echte doorbraak volgde in het begin van de jaren tachtig. Zijn album 'Thriller' werd het best verkochte uit de geschiedenis, met 108 miljoen verkochte exemplaren.

'Thriller' kreeg 7 Grammy's, o.m. voor 'Beat it' en 'Billy Jean'. In die succesperiode lanceerde Jackson ook zijn 'moonwalk'-dansje. Bekijk het hieronder via YouTube.

Ook in de jaren negentig was Jackson nog zeer succesvol. Hij bracht het controversiële 'Black or white' uit, maar schreef ook ballads als 'Heal the world', 'Earth song' en 'Will you be there', dat prijkt op de soundtrack van de film 'Free Willy'. Ook zijn neefjes oogstten succes, met de groep 3T.

Met zijn album 'HIStory' maakte Jackson opnieuw furore. In het kader van het vervolgalbum 'Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix' zakte hij ook af naar ons land, naar Oostende. Voor een uitverkochte Wellingtonrenbaan, en met Get Ready! in het voorprogramma, bracht Jackson een legendarisch optreden.

Comeback

Jackson zou deze zomer zijn comeback-tournee maken, volgens sommigen om zijn dure levensstijl te kunnen betalen. Hij zou vanaf 8 juli vijftig optredens in de O2-Arena in Londen geven. De tournee zou zijn allerlaatste worden. In de woorden die Jackson zelf uitsprak op een persconferentie: "This is it", "Dit is het einde."

Bekijk de laatste persconferentie van Michael Jackson via YouTube:

Bekijk foto's in ons

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer