"Dit hadden we niet zien aankomen"

Geëmotioneerde collega's en vrienden reageren verslagen op het nieuws over de dood van de 37-jarige Yasmine.

wverhaert

“Yasmine was meer dan alleen een collega", zegt Geena Lisa. "We hadden een groepje waar we samen in zongen. We wisten wel dat het moeilijk ging met haar, maar deden er alles aan om haar werk te verlichten. We zagen ze wel achteruitgaan, maar dit hadden we niet zien aankomen.”

Warme vrouw

"Yasmine was een ontzettend warme, intelligente vrouw", aldus Miguel Wiels. "Een oprechte, lieve madam die heel graag aan de toog een pint pakte met haar kameraden. Ze genoot van het leven."

"Ze was een vrouw die alles goed kon relativeren, ook haar tv-werk", zegt Jo de Poorter. "Het is erg dat ze de relativiteit van dit niet kon inzien en voor zo'n tragische dood koos. Het verbaast me dat ze daarvoor koos, dat ze geen andere uitweg zag. Je kon echter de jongste tijd de tristesse op haar gezicht en in de manier van presteren zien."

Jean Philip De Tender, netmanager van Eén, reageert onthutst: "Iedereen is diep onder de indruk van dit bijzonder droevige nieuws. Yasmine is een van de meest veelzijdige presentatrices en zangeressen van Vlaanderen. Dat was me al duidelijk van de eerste dag dat ze hier kwam werken. We verliezen onverwacht een bijzonder fijne en getalenteerde collega."

Redactie in shock

Ook bij Yasmines naaste collega's van 'De rode loper' kwam het nieuws hard aan. Zij lieten de volgende boodschap achter: "De hele redactie van 'De rode loper' is in shock na het plotse overlijden van Yasmine. Hilde, want zo heette ze op de redactie, was een gewaardeerde presentatrice, soms verguisd door de kijkers voor haar ironie, maar altijd geestig en enthousiast."

"De showbizz was echt haar speeltuin en hoewel ze 't allemaal niet even ernstig nam, genoot ze van haar job als presentatrice. De breuk met Marianne was een zware slag voor haar en we zagen haar zienderogen achteruitgaan, maar dit had niemand van ons verwacht. We wensen Hildes familie veel sterkte en bieden onze innige deelneming aan."

Lees ook: 'Zangeres en presentatrice Yasmine overleden'

Komend weekend zou Yasmine optreden op het hoofdpodium van Genk On Stage. “Met grote verslagenheid vernemen we het nieuws dat Yasmine overleden is. Woorden schieten tekort”, luidt het bij de organisatie van het festival.

Teken het rouwregister op inmemoriam.be.