Eric Deflandre komt naar Lierse

Print
Eric Deflandre komt naar Lierse

Eric Deflandre komt naar Lierse

Lierse blijft werk maken van de versterking van de kern voor volgend seizoen.

Normaal tekent Eric Deflandre vandaag een contract bij de ambitieuze tweedeklasser, terwijl de club ook de vlot scorende spits Gunther Thiebaut bij het Nederlandse MVV Maastricht probeert los te weken. Eerder werden al Thomas Wils, de jongere broer van AA Gentspeler Stef, de Gambiaan Abdou Jammeh en de Ghanezen Akwetey Mensah en William Mensah aangetrokken.

Als alles volgens plan verloopt, tekent Eric Deflandre vandaag een contract van één seizoen bij Lierse. De begin augustus 36 jaar wordende 57-voudige international is einde contract bij het naar tweede klasse degraderende Dender.

Voordien speelde de rechtsachter achtereenvolgens bij FC Luik, Germinal Ekeren, Club Brugge, het Franse Olympique Lyon, Standard en Brussels. Deflandre is geen onbekende voor Liersetrainer Herman Helleputte. In dat ene seizoen dat Deflandre voor Germinal Ekeren speelde (1995- 1996) was Helleputte trainer van de Ekerenaars.

De rechtsachter legde al bevredigende medische testen af bij Lierse en moet, als hij vandaag definitief voor Lierse kiest, voor de nodige ervaring in de te jonge verdediging van de Pallieters gaan zorgen.

Ook Thiebaut op komst?

Ondertussen onderhandelt Lierse ook met Gunther Thiebaut. Thiebaut ligt nog onder contract bij de Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht, maar Lierse hoopt hem daar toch te kunnen weghalen. De 32-jarige Thiebaut kan de targetspits worden waarnaar Lierse al langer op zoek is. De voorbije twee seizoenen maakte Thiebaut 42 competitiedoelpunten voor MVV. Het seizoen daarvoor scoorde hij 21 keer voor het toen in tweede klasse spelende Dender.

Eerder kwam Thiebaut uit voor onder meer Eendracht Aalst, het Cypriotische Omonia Nicosia, Denderleeuw (in het seizoen 2002-2003 werd hij bij zijn eerste doortocht bij Denderleeuw met 23 doelpunten topschutter van tweede klasse, red.), het Duitse 1. FC Saarbrücken en Zulte Waregem.

Luk De Ranter